Rugeveiledning

Rugeveileding. Luftfuktigheten de 18 første dagene: ca 35 - 45%. Fra dag 18 og under klekking: ca 55 - 80% Motorruger er en rugemaskin med motor og vifte. Rugetemperatur motor-ruger: 37,8C eller 100 farenheit. Flatruger er en maskin uten vifte, men kunn en pære eller varmekabel som sin varmekilde. Rugetemperatur flat-ruger: 37,8C eller 100 farenheit. Temperaturen måles i overkant av egget. Oppbevaring av eggene: Eggene skal vendes 2 ganger daglig. Sett dem på skrå slik som bildet viser.

1. Dag.

 

Eggene legges i rugemaskinen. Temperaturen må være nøyaktig og stabil. Ikke for varmt og ikke for kalt. Tilpass fuktigheten.

Fuktigheten skal være 35 - 45%, ikke som på bilde.

2. Dag. 

 

Eggene vendes morgen og kveld fram til dag 19. (Sett på vendingen eller venn eggene for hånd)

7 eller 8 . Dag. 

 

Eggene lyses og ubefruktede egg fjernes. Det er viktig og fjerne egg som ikke er befrødde på dette tidspungtet. Noen ganger kan egg eksplodere i rugemaskinen som ikke er befrødde. Det er veldig vanskelig og grisete og gjøre rein maskina etter et sånt uhell.

18. Dag. 

 

Eggene lyses og døde fostre fjernes. I rugemaskiner med skillevegger, skal du nå fjerne skilleveggene. Eggene legges til klekking og skal ikke vendes mer.

19. Dag.

Tilsett mer vann, for å øke luftfuktigheten. Du må ikke åpne maskinen, for da vil luftfuktigheten synke.

21. Dag.

 

Eggene klekkes.

Dansk Landhøns Stor